26.2.16

Διαβάζω... διαβάζω... διαβάζω...

Εδώ και 2 βδομάδες περίπου ξεκινήσαμε τις προετοιμασίες για το πρόγραμμα της φιλαναγνωσίας που θα υλοποιήσουμε φέτος. Στόχος μας να αγαπήσουμε ακόμα πιο πολύ τα βιβλία και να διαβάσουμε όσα περισσότερα μπορούμε.
Για να το καταφέρουμε αυτό χρειαστήκαμε τη βοήθεια 2 καλών φίλων.
Ο πρώτος ήταν το Κουκουβαγάκι (μια ιδέα που δανειστήκαμε από την ΤΑΞΗ ΑΣΤΕΡΑΤΗ).

Με ένα ρολό από χαρτί υγείας, ματάκια, μυτούλα και φτερά από πατρόν και πολλά χρώματα και φαντασία φτιάξαμε το Κουκουβαγάκι μας, ένα πλασματάκι που τρέφεται με ιστορίες. Όσο πιο πολύ του διαβάζεις, τόσο περισσότερο χαίρεται και είναι ευτυχισμένο!
Υποσχεθήκαμε, λοιπόν, κάθε βράδυ να το παίρνουμε στο κρεβάτι μας και, πριν κοιμηθούμε, να του διαβάζουμε λίγο από το βιβλίο που έχουμε διαλέξει. Είπαμε επίσης ότι θα το φέρνουμε μαζί μας κάθε Δευτέρα για να ακούει μαζί μας την ώρα την Φιλαναγνωσίας τις ιστορίες που θα διαβάζουε στην τάξη μας.

Ο δεύτερος φίλος μας ήταν ο Βιβλιοφάγος (από την ΤΑΞΗ ΑΣΤΕΡΑΤΗ κι αυτός), μια κάμπια που μεγαλώνει με τον αριθμό των βιβλίων που διαβάζει κάθε παιδί.
 Το κάθε παιδί έφτιαξε τον δικό του Βιβλιοφάγο (το κεφαλάκι του δηλαδή), το κόλλησε σ' ένα χαρτονάκι στο οποίο είχε γράψει το χρωματιστό του όνομα και μέτα πήρε τη θέση του στον τοίχο μαζί με τους υπόλοιπους Βιβλιοφάγους και περίμεναν όλοι μαζί να αποκτήσουν όλο και περισσότερες κοιλίτσες. 

Όσα περισσότερα βιβλία διαβάζουμε, τόσες πιο πολλές κοιλίτσες θα αποκτούν οι Βιβλιοφάγοι μας. Και σε κάθε κοιλίτσα, βέβαια, πρέπει να γράφουμε τον τίτλο του βιβλίου που έχουμε διαβάσει. 
Για να πάρουμε όμως μια καινούρια κοιλίτσα πρέπει να δώσουμε στην κυρία, εκτός από τον τίτλο του βιβλίου, και την Κάρτα Κριτικής, που συνοδεύει κάθε βιβλίο που τελειώνουμε. Στις κάρτες κριτικής γράφουμε τα στοιχεία του βιβλίου (τίτλο, συγγραφέα, εικονογράφο), ζωγραφίζουμε ή γράφουμε τους ήρωες, αναφέρουμε ποιο σημείο του βιβλίου ήταν αυτό που ξεχωρίσαμε και, τέλος, του δίνουμε αστεράκια για να δείξουμε αν μας άρεσε πολύ ή λίγο. Πρώτο μας βιβλίο (το διαβάσαμε όλοι μαζί στην τάξη) ήταν η "Η Πουπού και η Καρλότα" του Ευγένιου Τριβιζά.

Μπορείτε να το ξαναδιαβάσετε πατώντας το κουμπί του Μικρού Αναγνώστη εδώ στο blog μας ή πατώντας εδώ να βρεθείτε αμέσως στη σελίδα του βιβλίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου